Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Ořechové jidášky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 8559

Ingredience

70 g Cukr krupice
30 g Droždí
150 ml Med včelí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
1 hrst Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 638kJ
16% Sacharidy 58 g
19% Tuky 14 g
7% Sodík 144 mg
17% Bílkoviny 10 g

Ořechové jidášky postup přípravy receptu:

1

Z droždí, části mléka, lžičky cukru a lžičky mouky zaděláme kvásek, který necháme vzejít.

2

V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme špetku soli, vzešlý kvásek, ořechy, zbytek mléka a zaděláme na tužší těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

3

Vykynuté těsto rozkrájíme na kousky, ze kterých vyválíme dlouhé válečky a stáčíme je do spirály. Potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu necháme ještě chvíli kynout.

4

Poté pečeme v předehřáté troubě. Hotové jidášky potíráme medem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Ořechové jidášky
Moc dobré jidášky. S těstem se pěkně pracovalo, jidášky jsem tvořila, jak jsem zvyklá - šneky, esíčka, vlaštovky, srdíčka, brýle apod. Po namazání medem výborný moučník ke kakau nebo bílé kávě grin Palec nahoru

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept