Rohlíková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rohlíková polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8562 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 241,0mg |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 13,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové kostky Vitana, Rohlíky bílé, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rohlíková polévka postup přípravy receptu:
1 | Na másle orestujeme zeleninu, přidáme rohlíky nakrájené na kousky a zeleninový bujon. Vše zalijeme jedním litrem vody. |
2 | Polévku vaříme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. |
3 | Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme špetku muškátového květu, osolíme, opepříme a zdobíme nasekanou petrželkou. |