Králičí stehna s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna s fazolemi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8564 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 ks | Cibulka jarní |
150 g | Fazole bílé |
600 g | Králičí stehna |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
50 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 6,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 92,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Fazole bílé, Majoránka, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Každé stehno rozdělíme na dvě poloviny. Vložíme do hrnce, přidáme trochu oleje, cibulky nakrájené na kolečka, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a dusíme cca 20min. |
2 | Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě ochucené kapkou octa. Slijeme, orestujeme na rozehřátém másle a spolu s fazolemi přidáme k masu. |
3 | Zalijeme naběračkou vývaru a necháme vařit dalších 25min. Nakonec přimícháme najemno nakrájený tymián a majoránku. |
4 | Poté obsah hrnce scedíme, šťávu vrátíme do hrnce, přivedeme k varu, rozmícháme v ní špetku šafránu a dochutíme solí. |
5 | Maso se zeleninou rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, opepříme a ihned podáváme. |