Kapustová polévka s pikantní klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka s pikantní klobásou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8567 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
100 g | Klobása Dunajská |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 753,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 156,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka s pikantní klobásou postup přípravy receptu:
1 | Kapustu nakrájíme na kostky a dáme vařit do vroucí vody. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a na kostičky nakrájené brambory. |
2 | Uvaříme doměkka a zahustíme jíškou připravenou ze sádla, cibule a hladké mouky. Přidáme masox, prolisovaný česnek a osolíme a opepříme dle chuti. |