Semifreddo ze zelených jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Semifreddo ze zelených jablek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8569 |
Kategorie: | Semifredo |
Ingredience
1 ks | Citrony |
55 g | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
4 ks | Jahody zahradní |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 124,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Jahody zahradní, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Semifreddo ze zelených jablek postup přípravy receptu:
1 | Ze dvou jablek odstraníme jadřince, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu a 2 lžícemi cukru. |
2 | Omyté jahody nakrájíme na plátky a vyložíme jimi 8 malých nákypových formiček vyložených pečicím papírem. Necháme chladit v lednici. |
3 | Bílky se špetkou soli a 50g cukru vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně promícháme s rozmixovanými jablky a ušlehanou smetanou. |
4 | Směs rozdělíme do formiček a min. 2 hodiny chladíme v mrazničce. |
5 | Poté semifreddo vyklopíme na talířky, dozdobíme plátky zbylého jablka a ihned studené podáváme. |
Poznámka
Použijeme zelená jablka.