Smažené ředkvičky s červenou řepou a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené ředkvičky s červenou řepou a mrkví
Smažené ředkvičky s červenou řepou a mrkví
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 8570 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
115 g | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Koriandr |
2 ks | Mrkev kořen |
1,5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
25 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
115 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 289,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 125,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Pomeranče, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koriandr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené ředkvičky s červenou řepou a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Piniové oříšky osmahneme na pánvičce do zlatohněda.Vyndáme je a odložíme stranou. |
2 | Mrkev řepu a ředkvičky nakrájené na dlouhé tenké proužky osmahneme na pánvi s olejem-3 minuty.Zeleninu vyndáme a odložíme stranou.Na pánev nalijeme pomerančovou šťávu a 2 minuty ji povaříme.Šťávu slijeme a uchováme v teple. |
3 | Osmahnutou zeleninu dáme na nahřátý talíř,posypeme nasekaným koriandrem,dle chuti osolíme a opepříme.Nakonec pokapeme pomerančovou šťávou a ozdobíme piniovými oříšky. |
4 | Mužeme podávat. |
Poznámka
Takto připravená zelenina je křupavá a má lahodnou chuť.Místo ředkviček můžeme použít bílou ředkev.