Thajský salát s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajský salát s hovězím masem
Thajský salát s hovězím masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 8577 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
1 ks | Hořčičné listy |
1 ks | Houby čerstvé |
230 g | Hovězí svíčková |
2 ks | Limetka |
1 ks | Máta |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 24,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Hořčičné listy, Hovězí svíčková, Limetka, Máta, Okurka salátová, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajský salát s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou - plátky ogrilujeme tak,aby maso bylo středně propečené. Necháme as 15 minut vychladnout a nakrájíme na proužky.Ty vložíme do velké mísy. |
2 | Přidáme okurku,cibuli, voňatku citronovou a jarní cibulku.Vše nakrájené na nudličky.Důkladně promícháme.Zalijeme citronovouˇšťávou a rybí omáčkou. |
3 | Salát podáváme vlažný, ozdobený chilli papričkou-zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky,koriandrem,mátou a hořčičnými lístky. |