Jednoduchý recept

Kuře se žlutou omáčkou ( podle M. D. Rettigové )

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8583
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
0,5 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 ks Citronová šťáva
1 ks Kuře
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
3 ks Pepř černý celý
2 ks Sardelové řezy
2 ks Vaječný žloutek slepičí
6 polévková lžíce Víno bílé
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,141 kcal
Kilojoule 4 775kJ
6% Sacharidy 23 g
100% Tuky 75 g
57% Sodík 1 g
163% Bílkoviny 92 g

Kuře se žlutou omáčkou ( podle M. D. Rettigové ) postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře omyjeme, naporcujeme, uvaříme v malém množství vývaru z kostí nebo z předního hovězího masa nebo dusíme na másle.

2

V malém rendlíku uvaříme 1/2 šálku silného vývaru se 3 lžícemi vína, na plátky nakrájenou cibulí, překrojeným stroužkem česneku, pepřem a zázvorem.

3

Sardele vykostíme, usekáme a utřeme s čerstvým máslem. Sardelové máslo smícháme v jiném rendlíku se žloutky, moukou, muškátovým květem, citrónovou kůrou a 3 lžícemi vína. Směs řádně rozetřeme, přilijeme vývar z koření, dobře rozmícháme a na stálého kvedlání necháme na ohni zhoustnout.

4

Omáčku po odstavení z ohně procedíme, zakapeme citrónovou šťávou a nalijeme na kuře.

5

Jako přílohy podáváme noky, špagety, jemný knedlík nebo rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept