Kuře se žlutou omáčkou ( podle M. D. Rettigové ) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se žlutou omáčkou ( podle M. D. Rettigové )
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8583 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 ks | Citronová šťáva |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
3 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Sardelové řezy |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 529,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Kuře, Muškátový květ, Pepř černý celý, Sardelové řezy, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se žlutou omáčkou ( podle M. D. Rettigové ) postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře omyjeme, naporcujeme, uvaříme v malém množství vývaru z kostí nebo z předního hovězího masa nebo dusíme na másle. |
2 | V malém rendlíku uvaříme 1/2 šálku silného vývaru se 3 lžícemi vína, na plátky nakrájenou cibulí, překrojeným stroužkem česneku, pepřem a zázvorem. |
3 | Sardele vykostíme, usekáme a utřeme s čerstvým máslem. Sardelové máslo smícháme v jiném rendlíku se žloutky, moukou, muškátovým květem, citrónovou kůrou a 3 lžícemi vína. Směs řádně rozetřeme, přilijeme vývar z koření, dobře rozmícháme a na stálého kvedlání necháme na ohni zhoustnout. |
4 | Omáčku po odstavení z ohně procedíme, zakapeme citrónovou šťávou a nalijeme na kuře. |
5 | Jako přílohy podáváme noky, špagety, jemný knedlík nebo rýži. |