Jehněčí karé s aromatickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí karé s aromatickou slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8590 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 kg | Jehněčí pečeně |
2 ks | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 686,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 34,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí pečeně, Mrkev kořen, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí karé s aromatickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Na obalení masa si odložíme 4 plátky slaniny, zbytek rozmixujeme najemno se lžící nasekaných jehliček tymiánu a špetkou soli. Vzniklou směsí potřeme ze všech stran jehněčí maso a celý kus obalíme do plátků slaniny. Ovážeme kuchyňským provázkem. |
2 | V kastrolu rozpálíme 3 lžíce oleje a maso zprudka 7-8min opečeme. |
3 | Cca 50g mrkve nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zbytek mrkve a cukety nakrájíme na velké kousky, na obou stranách seřízneme do tvaru špičky a cca 2-3min povaříme v osolené vodě. Slijeme a odložíme stranou. |
4 | V kastrole vhodném do trouby rozpálíme zbytek oleje a krátce orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a kostičky mrkve. Přidáme maso, podlijeme vínem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme 10-12min. |
5 | Poté přilijeme naběračku vývaru, zvýšíme teplotu a bez pokličky necháme vydusit šťávu. |
6 | Provázek odstraníme, přidáme vařenou zeleninu, vložíme do trouby a při 180C prohřejeme 7-8min. |
7 | Jehněčí karé podáváme s teplou zeleninou a vypečnou šťávou. |