Recept

Falešná bramborová vajíčka se zeleninovou směsí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8591
Kategorie: Zelenina

Ingredience

700 g Brambory
300 g Celer řapíkatý
1 polévková lžíce Fenykl obecný
300 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
200 g Salát hlávkový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 797kJ
6% Sacharidy 22 g
164% Tuky 123 g
7% Sodík 133 mg
15% Bílkoviny 8 g

Falešná bramborová vajíčka se zeleninovou směsí postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory uvaříme a v míse vidličkou rozmačkáme. Přidáme najemno nasekanou petrželku, 3 lžíce oleje, ochutíme solí a pepřem.

2

Formičku ve tvaru poloviny vejce vyložíme fólií, naplníme do poloviny bramborovu směsí, upěchujeme a vyklopíme na tác vyložený pečicím papírem. Tímto způsobem připravíme cca 12 vajíček a necháme odpočinout v lednici.

3

Salátové listy otrháme, ochutíme olejem, solí a fenyklovými lístky. Rozložíme na servírovací talíř.

4

Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na kostičky a nasypeme na salátové listy.

5

Vychlazená vajíčka obrátíme, do každého uděláme důlek a rozložíme na zeleninu.

6

Ve vodní lázni rozmícháme žloutky se zbytkem oleje, ochutíme solí a pepřem a pomocí kornotu vytvořeného z papíru na pečení směsí naplníme důlky ve vajíčkách.

7

Ihned podáváme.

Poznámka

Pokud nemáme vhodnou formičku, vytvoříme pomocí dvou lžic z bramborové směsi noky a dotvarujeme ručně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept