Recept

Pórkový krém s vaječnými těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8592
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 ks Artyčoky
1 ks Celer řapíkatý
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Petržel - nať
200 g Pórek
1 ks Šalotka
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
160 g Těstoviny čtyřvaječné
1 polévková lžíce Tymián sušený
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
27% Sacharidy 98 g
16% Tuky 12 g
28% Sodík 550 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pórkový krém s vaječnými těstovinami postup přípravy receptu:

1

Pórek a celer nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na rozehřátém másle. Podlijeme 400ml vody, ochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu a cca 35-40min povaříme.

2

Poté rozmixujeme společně s většinou petrželky, smetanou a tyminánem.

3

Artyčoky očistíme, nakrájíme na tenké plátky, šalotku, zbytek petrželky a mátu nasekáme najemno.

4

Na rozpáleném oleji necháme nejprve zesklovatět cibuli, přidáme artyčoky, ochutíme solí a zalijeme vínem. Po chvíli přidáme naběračku vody a vaříme dokud artyčoky nezměknou. Nakonec přisypeme bylinky.

5

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k artyčokům, přilijeme trochu vody ve které se vařily a krátce prohřejeme.

6

Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme vaječné těstoviny pappardelle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept