Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8594

Ingredience

25 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kompot pomerančový
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej stolní
50 g Pistácie
40 g Sádlo škvařené
500 g Sýr Ricotta
200 ml Víno červené
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 364kJ
29% Sacharidy 105 g
41% Tuky 31 g
4% Sodík 76 mg
38% Bílkoviny 21 g

Sicilské cannoli postup přípravy receptu:

1

Na těsto smícháme v míse mouku, rozpuštěné sádlo, víno a cukr, vypracujeme hladké těsto a necháme chvíli odpočinout.

2

Poté vyválíme tenký plát, vykrojíme z něj kolečka o průměru cca 8cm a navineme na nerezové trubičky. Důkladně přimáčkneme.

3

Trubičky osmažíme v rozpáleném oleji dokřupava, necháme vychladnout a okapat na papírové utěrce.

4

Na náplň nasekáme čokoládu a pistácie na kusky. Z ricotty a moučkového cukru vyšleháme krémovou pěnu, přidáme čokoládu, pomerančový kompot a polovinu pistácií.

5

Směsí naplníme trubičky, jednu stranu namočíme do zbytku nasekaných pistácií a druhou do pomerančového kompotu. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

6

Můžeme servírovat se zmrzlinou nebo dozdobit karamelem.

Poznámka

Použijeme pistácie natural

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept