Sicilské cannoli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilské cannoli
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8594 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
25 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kompot pomerančový |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
50 g | Pistácie |
40 g | Sádlo škvařené |
500 g | Sýr Ricotta |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 52,7mg |
Draslík | 303,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej stolní, Pistácie, Sádlo škvařené, Sýr Ricotta, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot pomerančový, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilské cannoli postup přípravy receptu:
1 | Na těsto smícháme v míse mouku, rozpuštěné sádlo, víno a cukr, vypracujeme hladké těsto a necháme chvíli odpočinout. |
2 | Poté vyválíme tenký plát, vykrojíme z něj kolečka o průměru cca 8cm a navineme na nerezové trubičky. Důkladně přimáčkneme. |
3 | Trubičky osmažíme v rozpáleném oleji dokřupava, necháme vychladnout a okapat na papírové utěrce. |
4 | Na náplň nasekáme čokoládu a pistácie na kusky. Z ricotty a moučkového cukru vyšleháme krémovou pěnu, přidáme čokoládu, pomerančový kompot a polovinu pistácií. |
5 | Směsí naplníme trubičky, jednu stranu namočíme do zbytku nasekaných pistácií a druhou do pomerančového kompotu. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |
6 | Můžeme servírovat se zmrzlinou nebo dozdobit karamelem. |
Poznámka
Použijeme pistácie natural