Olejová bábovka se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olejová bábovka se sněhem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 861 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko polotučné |
340 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 88,7mg |
Draslík | 122,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olejová bábovka se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Větší část cukru utřeme se žloutky a s olejem. Po částech přidáváme vlažné mléko a mouku již předem promíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr. |
2 | Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme zvolna v předehřáté troubě 35 - 45 minut. |
3 | Před podáváním bábovku pocukrujeme. |
Jako první třu žloutky s cukrem a pak teprve přidám olej a vše ostatní. Sníh s přidáním cukru je pevnější, cukr se zašlehává po částech do už ušlehaného sněhu.Do bílků přidávám špetku soli. Množství oleje se může i malinko snížit a přidat třeba trochu mléka. Místo části cukru jsem dala cukr vanilkový a přidala jsem citronovou kůru. Palec nahoru, bábovka je jemná a dobrá.