Recept

Plněná stehna z perličky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8610
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Cibule
100 g Játra kuřecí
0,5 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Perlička
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,717 kcal
Kilojoule 7 186kJ
13% Sacharidy 48 g
62% Tuky 46 g
38% Sodík 753 mg
474% Bílkoviny 267 g

Plněná stehna z perličky postup přípravy receptu:

1

Játra propláchneme vodou, osušíme, nakrájíme na kousky a necháme min. 2h marinovat ve 150ml vína smíchaného s kapary a půlkou nakrájené šalotky.

2

Stehna rozkrojíme, rozevřeme, vykostíme a ochutíme solí a pepřem. Játra i s kapary a šalotkou vyjmeme, necháme okapat a poklademe na maso. Stehna uzavřeme a sešijeme kuchyňskou nití do původního tvaru.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a maso pod pokličkou na mírném ohni restujeme cca 15min. Poté obrátíme, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, cibuli nakrájenou nadrobno a větvičku rozmarýnu. Zvýšíme teplotu, orestujeme brambory, podlijeme zbytkem vína a zakryté necháme dojít cca 20min. Dochutíme solí a pepřem.

4

Z hotových stehýnek odstraníme nit, nakrájíme na plátky a podáváme s brambory posypané nasekanou petrželkou a rozmarýnem.

Poznámka

Příprava 70min + marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept