Plněná stehna z perličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná stehna z perličky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Játra kuřecí |
0,5 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Perlička |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 6g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Játra kuřecí, Kapary sterilované, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perlička, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná stehna z perličky postup přípravy receptu:
1 | Játra propláchneme vodou, osušíme, nakrájíme na kousky a necháme min. 2h marinovat ve 150ml vína smíchaného s kapary a půlkou nakrájené šalotky. |
2 | Stehna rozkrojíme, rozevřeme, vykostíme a ochutíme solí a pepřem. Játra i s kapary a šalotkou vyjmeme, necháme okapat a poklademe na maso. Stehna uzavřeme a sešijeme kuchyňskou nití do původního tvaru. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a maso pod pokličkou na mírném ohni restujeme cca 15min. Poté obrátíme, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, cibuli nakrájenou nadrobno a větvičku rozmarýnu. Zvýšíme teplotu, orestujeme brambory, podlijeme zbytkem vína a zakryté necháme dojít cca 20min. Dochutíme solí a pepřem. |
4 | Z hotových stehýnek odstraníme nit, nakrájíme na plátky a podáváme s brambory posypané nasekanou petrželkou a rozmarýnem. |
Poznámka
Příprava 70min + marinování