Fenyklový krém s jogurtem a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový krém s jogurtem a koprem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8611 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Fenykl obecný |
100 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 16,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 133g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 123,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Fenykl obecný, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový krém s jogurtem a koprem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu vývar a přidáme fenykl včetně zelených snítek, které dodají polévce barvu. Vaříme 10-12min a poté rozmixujeme. |
2 | Necháme vychladnout, vmícháme jogurt a olej. Dochutíme solí a koprem, doplníme několika dílky dužiny citronu a podáváme. |