Parmice na páře s česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice na páře s česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8612 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Estragon |
50 ml | Mléko polotučné |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
160 g | Parmice |
1 špetka | Petržel - nať |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 83,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Oregano sušené, Parmice, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice na páře s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na omáčku stroužky česneku oloupeme a rozdělíme na polovinu. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a cca 1min povaříme. Vodu slijeme a postup opakujeme ještě 2x. |
2 | Poté rozehřejeme mléko, přidáme okapaný česnek, špetku soli a krátce povaříme. |
3 | Rozmixujeme a přidáme najemno nasekané bylinky. |
4 | Filety parmice podusíme 3-4min na páře, špenát spaříme vroucí vodou a ochutíme olejem. |
5 | Na talíř rozložíme špenát, poklademe filety parmice, ochutíme česnekovou omáčkou a podáváme. |