Jednoduchý recept

Telecí játra s vinnou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 8616

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
3 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 špetka Cukr krupice
1,5 dl Hovězí vývar základní
600 g Játra telecí
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
3 ks Pepř bílý
3 ks Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 820kJ
16% Sacharidy 59 g
41% Tuky 31 g
34% Sodík 678 mg
74% Bílkoviny 42 g

Telecí játra s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Játra omyjeme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou.

2

Rozpálíme tuk v pečící nádobě, přidáme nakrájenou cibuli, očištěný a na plátky nakrájený celer, citronovou kůru, bílý a černý pepř (po 3-4 kuličkách), bobkový list a vše osmahneme. Pak přidáme játra.

3

Podlijeme bílým vínem a dáme péct přikryté do trouby.

4

V průběhu pečení játra poléváme, pečeme doměkka.

5

Potom je vyndáme a nakrájíme.

6

Připravíme si trochu jíšky, zalijeme ji masitým vývarem, vyšleháme a přilijeme šťávu z vydušených jater. Povaříme, osolíme, přidáme asi špetku cukru a přilijeme trochu vína.

7

Povařenou omáčku prolisujeme sítem. Omáčka by měla mít kyselejší chuť.

8

Nakrájená játra osolíme a vložíme do omáčky, aby se nám prohřála.

9

Játra upravíme na mísu a omáčku dáme do omáčníku. K příloze podáváme rýži či opečené brambory nebo krokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept