Ragout z kuřat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragout z kuřat
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 8617 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
1 ks | Kuře |
1 ks | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Muškátový oříšek |
5 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 519,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kuře, Květák, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragout z kuřat postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme kuře v hovězím vývaru. Pak jej vyjmeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku. |
2 | Uvaříme si zvlášť květák, rozebereme na růžičky a přidáme ke kuřecímu masu. |
3 | Připravíme si houskové knedlíčky (viz. recept houskové knedlíčky) a přidáme je k masu a květáku. Dále přidáme na plátky nakrájené žampiony. |
4 | Připravíme si světlou jíšku, zalijeme vývarem z kuřat, přidáme trochu muškátového oříšku a necháme povařit. |
5 | Přecedíme do hrnce s masem, květákem a žampiony, povaříme. |
6 | Rozšleháme v mléce žloutky, vmícháme do polévky a pak odstavíme. |