Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 8620
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
1,5 dl Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
5% Sacharidy 17 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 282 mg
31% Bílkoviny 17 g

Perkelt z vajec postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme na másle. Přidáme omyté nakrájené papriky, rajčatový protlak, krátce osmahneme, pak podlijeme vodou a podusíme.

2

Ze zbylého másla a mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme mletou papriku, zpěníme, přilijeme vodu a povaříme.

3

Potom přimícháme připravenou paprikovou směs, kysanou smetanu, sůl a necháme povařit asi 5-7 minut.

4

Ještě horká vejce oloupeme, rozkrojíme na půlky a na talířích polijeme omáčkou. Podáváme s těstovinami či brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept