Veka plněná kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veka plněná kuřecím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8621 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
200 g | Drůbeží maso vařené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 190,2mg |
Draslík | 368,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Veka plněná kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Z veky odřízneme oba konce a vydlabeme měkký vnitřek. |
2 | Kuřecí maso, vejce, šunku, okurky a papriku nakrájíme na malé kousky, přidáme strouhaný sýr a vše v míse promícháme. |
3 | Do mísy přidáme vydlabaný vnitřek veky, máslo, petržel, ochutíme a promícháme. |
4 | Směsí opatrně naplníme veku, zabalíme jí do alobalu a necháme alespon 6 hodin proležet v lednici. Podáváme nakrájenou na kolečka. |