Vejce zapečená se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená se špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 8622 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
8 polévková lžíce | Špenát listový čerstvý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 526,9mg |
Draslík | 222,4mg |
Vláknina | 528,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zapečená se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na plátky. |
2 | Teplý špenát dáme na dno zapékací misky, poklademe nakrájenými plátky vajec, osolíme, posypeme sýrem, zalijeme smetanou a zapečeme v předem vyhřáté troubě. Jakmile je sýr roztavený a chytne narůžovělou barvu vyjmeme z trouby. |
3 | Podáváme s orestovanými brambory nebo pečivem. |