Vaječné omelety sýrové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné omelety sýrové
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 8627 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 904,8mg |
---|---|
Cholesterol | 532,5mg |
Draslík | 155,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné omelety sýrové postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnku rozšleháme vejce, přidáme k nim tekuté máslo, mléko, nastrouhaný sýr, osolíme a vše dobře rozšleháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a postupně usmažíme 4 omelety dozlatova. |
3 | Podáváme s pečivem, nejlépe chlebem a zeleninovými saláty. |