Jednoduchý recept

Zapečené rybí filé s mandlemi a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 8628
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Filé rybí
30 g Mandle
2 polévková lžíce Olej stolní
30 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 453kJ
1% Sacharidy 4 g
26% Tuky 19 g
12% Sodík 237 mg
129% Bílkoviny 73 g

Zapečené rybí filé s mandlemi a ořechy postup přípravy receptu:

1

Připravíme si směs ze solamylu, soli, pepře, citronové šťávy a jednoho vejce. Touto směsí potřeme jednotlivé porce filé a zprudka je opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Poté filé přendáme do pekáčku.

2

Hermelín nakrájíme na menší kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou. Mandle zalijeme vroucí vodou, necháme chvíli bobtnat, pak vodu slijeme, odstraníme z nich slupku a společně s vlašskými ořechy je nastrouháme a přimícháme k hermelínu. Do připravené směsi přidáme kysanou smetanu, sekanou petrželku, druhé vejce a sůl.

3

Smetanovou směsí zalijeme filé a dáme do rozehřáté trouby krátce zapéct.

Poznámka

Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept