Zapečené rybí filé s mandlemi a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rybí filé s mandlemi a ořechy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8628 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Filé rybí |
30 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
30 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 134,3mg |
Draslík | 146,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 153,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mandle, Olej stolní, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rybí filé s mandlemi a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si směs ze solamylu, soli, pepře, citronové šťávy a jednoho vejce. Touto směsí potřeme jednotlivé porce filé a zprudka je opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Poté filé přendáme do pekáčku. |
2 | Hermelín nakrájíme na menší kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou. Mandle zalijeme vroucí vodou, necháme chvíli bobtnat, pak vodu slijeme, odstraníme z nich slupku a společně s vlašskými ořechy je nastrouháme a přimícháme k hermelínu. Do připravené směsi přidáme kysanou smetanu, sekanou petrželku, druhé vejce a sůl. |
3 | Smetanovou směsí zalijeme filé a dáme do rozehřáté trouby krátce zapéct. |
Poznámka
Podáváme s těstovinami nebo rýží.