Vaječné omelety knedlíkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné omelety knedlíkové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 8630 |
Ingredience
8 ks | Knedlík kynutý |
8 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 520,9mg |
Draslík | 164,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné omelety knedlíkové postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme tuk na pánvi, přidáme na tenké plátky nakrájené knedlíky a opečeme dočervena. |
2 | V hrnku si rozšleháme vejce s mlékem a osolíme. |
3 | Opečené knedlíky rozprostřeme stejnoměrně po dně pánve a zalijeme vejci tak, aby se nám utvořila omeleta. Nejprve ji opečeme po jedné straně, poté obrátíme a dopečeme. |
4 | Hotovou omeletu posypeme pažitkou a podáváme s čerstvou zeleninou. |