Kuře pečené na způsob bažanta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na způsob bažanta
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8633 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Jalovec |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
150 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 350,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené na způsob bažanta postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny, osolíme. Stehna převážeme motouzem a křidélka zaklesneme nazad. Do dutiny břišní vložíme po jednom zrnku od každého koření. |
2 | Zbylou slaninu nakrájíme drobně, rozškvaříme, přidáme máslo, v tuku osmahneme nakrájenou cibuli a opečeme připravené kuře. Zpočátku prsíčky ke dnu. Později kuře obrátíme, přidáme k němu druhou polovinu koření, mírně je podlijeme a za častého přelévání šťávou pečeme do měkka. |
3 | Šťávu můžeme ponechat přírodní anebo ji zahustíme máslem smíchaným se lžičkou hladké mouky a mírně povaříme. |
4 | Jako přílohu podáváme vařené brambory a kompoty. |
Moc dobré kuřátko, slaniny jsem dala o trochu méně. Přiznám se, že kuře motouzem nesvazuji a ani neopékám. Rovnou vkládám do vyhřáté trouby. Někdy na tento způsou připravuji jen kuřecí čtvrtky. Za mě palec nahoru.
Kuře bylo výtečné měkké a chutný velmi výborný