Kuře pečené se sardelovým másle a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené se sardelovým másle a smetanou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8634 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
3 ks | Sardelové řezy |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 385,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 868,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Sardelové řezy, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené se sardelovým másle a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře osušíme, stehýnka připneme k tělu, křídla zaklesneme nazad. |
2 | Vykostěné sardele utřeme s polovinou másla. Sardelovým máslem kuře potřeme a kousek vložíme do dutiny břišní. |
3 | Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na světlý odstín na druhé polovině másla, následně na cibuli vložíme kuře prsíčky dolů, opečeme je, obrátíme, mírně podlijeme a za častého polévání šťávou upečeme do měkka. |
4 | Jakmile je kuře upečené, vyjmeme jej, do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s polohrubou moukou a povaříme. Hotovou šťávou přelijeme rozporcované kuře. |
5 | Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí, těstoviny. |
Poznámka
Šťávu můžeme ponechat pouze přírodní, tj. zahustit ji pouze lžičkou hladké mouky.