Jednoduchý recept

Kuře pečené se sardelovým másle a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8634
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Kuře
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka polohrubá
3 ks Sardelové řezy
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,153 kcal
Kilojoule 4 823kJ
1% Sacharidy 4 g
112% Tuky 84 g
79% Sodík 2 g
161% Bílkoviny 90 g

Kuře pečené se sardelovým másle a smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté kuře osušíme, stehýnka připneme k tělu, křídla zaklesneme nazad.

2

Vykostěné sardele utřeme s polovinou másla. Sardelovým máslem kuře potřeme a kousek vložíme do dutiny břišní.

3

Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na světlý odstín na druhé polovině másla, následně na cibuli vložíme kuře prsíčky dolů, opečeme je, obrátíme, mírně podlijeme a za častého polévání šťávou upečeme do měkka.

4

Jakmile je kuře upečené, vyjmeme jej, do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s polohrubou moukou a povaříme. Hotovou šťávou přelijeme rozporcované kuře.

5

Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí, těstoviny.

Poznámka

Šťávu můžeme ponechat pouze přírodní, tj. zahustit ji pouze lžičkou hladké mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept