Ananas s marinovanými sardinkami a fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ananas s marinovanými sardinkami a fenyklem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8636 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
600 g | Ananas |
1 ks | Citrony |
250 g | Fenykl obecný |
40 ml | Olej olivový |
300 g | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 52g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citrony, Fenykl obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ananas s marinovanými sardinkami a fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Sardinky pokapeme šťávou vylisovanou z citronu, ochutíme solí a zakryté necháme cca 40min marinovat. Poté vyjmeme z marinády a necháme okapat. |
2 | Fenykl nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do ledové vody. |
3 | Ananas nakrájíme na plátky a ty pak na trojúhelníky. Na rozpálené nepřilnavé pánvi po všech stranách orestujeme. |
4 | Fenykl slijeme, ochutíme olejem a solí, smícháme s ananasem, sardinkami a podáváme. |
Výborné