Smažená kuřecí prsíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kuřecí prsíčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
170 g | Strouhanka |
25 g | Sůl |
200 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 305,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 61,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kuřecí prsíčka postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka omyjeme a šikmými řezy nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. |
2 | Maso po obou stranách usmažíme v horkém tuku do zlatavé barvy. |
3 | Usmažené řízky potřeme rozpuštěným máslem. |
4 | Ihned podáváme. |
Ve svém okolí neznám člověka, který by neměl rád řízky. Když ne kuřecí, tak vepřové. Tento recept je uvedený na menší řízečky, jsou to spíš takové dětské porce. Já na porci počítám 100 až 120 g masa a tím pádem potřebuji všeho více. Výhradu mám jen k množství tuku na smažení, na 10 porcí je ho uvedeno 27,5 g. Je to hodně málo, odhaduji spotřebu na cca 200 - 250 g tuku. Řízky se smaží ve vyšší vrstvě oleje. Až na tohle recept doporučuji. Já podávala s mačkanými vařenými bramborami a čerstvě vařeným jablkovým kompotem.