Černá čokoláda s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černá čokoláda s višněmi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8640 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Srdíčka | |
---|---|
75 g | Čokoláda hořká |
30 g | Cukr moučkový |
200 g | Kompot višňový |
4 g | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
150 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr krupice |
10 g | Kakao - prášek |
10 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 138g |
---|---|
Cholesterol | 351,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kompot višňový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kakao - prášek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černá čokoláda s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Na srdíčka necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni a uchováme teplou. |
2 | Žloutky ušleháme s cukrem, změklým máslem a špetkou soli do nadýchané pěny. Přidáme čokoládu, mouku, maizenu a kypřicí prášek a důkladně promícháme. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a vymícháme hladkou hmotu. |
3 | Formičky ve tvaru srdce vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 25min. Po vyjmutí necháme vychladnout, vyklopíme, vodorovně rozpůlíme a každé srdíčko naplníme dvěmi višněmi nakrájenými na kousky. |
4 | Na polevu nalámeme čokoládu a vložíme od mísy. Cukr rozpustíme v 50ml vody, v hrnku přivedeme k varu a zahříváme 2-3min. Odstavíme, přidáme kakao, máslo, necháme rozpustit, přefiltrujeme a sirupem přelijeme čokoládu. |
5 | Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, na závěr přidáme šlehačku. |
6 | Srdíčka rozdělíme na talíře, přelijeme polevou a necháme ztuhnout. Dozdobíme pomerančovou kůrou a podáváme. |