Krevety ve filetech z pražmy královské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety ve filetech z pražmy královské
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8641 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Fenykl obecný |
4 ks | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Pomeranče |
500 g | Pražma |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 3g |
Vláknina | 89g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 129,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Pepř bílý, Pomeranče, Pražma, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety ve filetech z pražmy královské postup přípravy receptu:
1 | Z pražmy připravíme filety, podélně rozřízneme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Volné části spojíme tak, abychom vytvořili tvar srdce, do každého vložíme 2 vyloupané krevety zbavené střívka. |
2 | Upevníme párátkem, přemístíme do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 190C cca 12min. |
3 | Mezitím očistíme fenykl, nakrájíme na tenké plátky a na lžičce rozpáleného oleje cca 2-3min orestujeme. Pokapeme šťávou vylisovanou z půlky pomeranče, teplotu zvýšíme, ochutíme solí a pepřem. |
4 | Po 1min odstavíme, přidáme oloupané dílky pomeranče, rozdělíme na talíře, poklademe hotovými srdíčky z ryby a podáváme horké. |