Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8642
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Brambory
20 g Houby sušené
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
250 g Pórek
1 špetka Šalvěj čerstvá
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
80 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 795kJ
13% Sacharidy 47 g
27% Tuky 20 g
18% Sodík 361 mg
28% Bílkoviny 16 g

Noky s pórkem a houbami postup přípravy receptu:

1

Brambory nejprve uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme na vál vysypaný moukou. Ochutíme solí, rozklepneme vejce, přidáme 150g mouky, 2 lžíce strouhaného parmazánu, promícháme a vytvoříme noky. Každý z nich jemně zploštíme vidličkou.

2

Mezitím necháme houby minimálně půl hodiny namáčet ve vlažné vodě.

3

Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a na lžíci rozpáleného oleje 5-6min orestujeme.

4

Houby nakrájíme na drobno, slaninu na kolečka a společně orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Po 2min přidáme pórek, zalijeme 300ml vody, ochutíme solí a cca 15min povaříme.

5

Odstavíme a obsah hrnce krátce promixujeme do mírně krémové konzistence.

6

Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě, jakmile vyplavou k povrchu, slijeme. Nasypeme do hrnce a se 3 lžícemi másla a několika lístky šalvěje krátce prohřejeme.

7

Hotové noky podáváme teplé, s pórkovo-hříbkovou omáčkou, posypané strouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept