Recept

Aromatické rizoto s řapíkatým celerem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8643
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Bobkový list
200 g Celer řapíkatý
0,5 ks Cibule
30 ml Olej olivový
70 ml Pomerančová šťáva
280 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
30 g Sýr Parmezán
50 ml Víno bílé
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 740kJ
18% Sacharidy 66 g
15% Tuky 11 g
23% Sodík 458 mg
16% Bílkoviny 9 g

Aromatické rizoto s řapíkatým celerem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, celer na kostičky a spolu s bobkovým listem necháme zpěnit na rozpáleném oleji.

2

Do pánve přisypeme rýži a zprudka 3-4min orestujeme. Přilijeme víno, necháme odpařit a poté postupně přiléváme horký vývar. Ke konci vaření ochutíme solí.

3

Celerové lístky rozmixujeme s pomerančovou šťávou, špetkou soli a 15ml oleje na jemnou salsu.

4

Do hotového rizota vmícháme salsu, nastrouhaný parmazán, rozdělíme na talíře a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept