Telecí pečeně s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně s bylinkami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8645 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
50 g | Pažitka |
1 ks | Pepř bílý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Sůl |
1 ks | Sůl bylinková |
1 kg | Telecí pečeně |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 211,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Telecí pečeně, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Telecí pečeni osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme litrem vody, bílým vínem a přidáme olej a máslo. Přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi hodinu. Během pečení maso dle potřeby podléváme šťávou z výpeku. |
2 | Upečené maso vyjmeme z pekáče, do zbylé šťávy vmícháme bylinkovou sůl, mletou papriku, sekanou petrželku s pažitkou a krátce povaříme. Pečeni vrátíme do omáčky a necháme asi hodinu odležet. |