Recept

Pikantní nákyp se zelím a masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 8646

Ingredience

2 ks Bobkový list
400 g Brambory
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej stolní
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová plec
150 g Zakysaná smetana
850 ml Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 011kJ
9% Sacharidy 33 g
65% Tuky 49 g
19% Sodík 384 mg
70% Bílkoviny 39 g

Pikantní nákyp se zelím a masem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpálíme olej a maso na něm postupně opečeme. Poté maso z kastrolu vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a zaprášíme paprikou. Nakonec přilijeme 1 litr vody a přivedeme k varu.

2

Do kastrolu přidáme zelí, bobkové listy a asi hodinu vaříme. Přibližně 10 minut před koncem do směsi přidáme na kostičky nakrájenou papriku a brambory.

3

Směs dochutíme solí, pepřem a kmínem a přendáme vše do zapékací mísy.

4

Zakysanou smetanu dohladka vyšleháme s hořčicí a nalijeme ji na směs. Zapékáme v silně vyhřáté troubě zhruba 15 minut.

5

Hotový nákyp posypeme čerstvou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept