Pikantní nákyp se zelím a masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní nákyp se zelím a masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8646 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
150 g | Zakysaná smetana |
850 ml | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 153,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Kmín drcený, Olej stolní, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová plec, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní nákyp se zelím a masem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpálíme olej a maso na něm postupně opečeme. Poté maso z kastrolu vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a zaprášíme paprikou. Nakonec přilijeme 1 litr vody a přivedeme k varu. |
2 | Do kastrolu přidáme zelí, bobkové listy a asi hodinu vaříme. Přibližně 10 minut před koncem do směsi přidáme na kostičky nakrájenou papriku a brambory. |
3 | Směs dochutíme solí, pepřem a kmínem a přendáme vše do zapékací mísy. |
4 | Zakysanou smetanu dohladka vyšleháme s hořčicí a nalijeme ji na směs. Zapékáme v silně vyhřáté troubě zhruba 15 minut. |
5 | Hotový nákyp posypeme čerstvou petrželkou. |