Brokolicové misky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicové misky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8648 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
750 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kečup |
220 g | Mozzarella |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pepř černý mletý |
370 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g | Salám měkký |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 108,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 177,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mozzarella, Muškátový oříšek, Olej stolní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Salám měkký, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kečup, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolicové misky postup přípravy receptu:
1 | Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě se špetkou muškátového oříšku asi 7 minut. |
2 | Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s na kostičky nakrájeným salámem. Osolíme a opepříme. Smícháme kečup se smetanou a mozzarelu nakrájíme na proužky. |
3 | Brokolici, nakládaná rajčata a salám rozdělíme do 4 zapékacích misek a zalijeme kečupem se smetanou. Poklademe plátky mozzarelly a v silně vyhřáté troubě zapékáme asi 5 minut. |