Kuřecí játra s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra s uzeným masem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 8651 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
50 g | Vepřová uzená plec |
4 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 918,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme celá játra, pepř, sůl a zalijeme vínem, dusíme do polo měkka. |
2 | Játra nakrájíme na malé kousky a dáme je spolu s jemně nakrájeným uzeným masem do máslem vymazaných zapékacích misek. |
3 | Zakapeme výpekem z jater a na povrch každé misky rozklepneme vejce. Uvaříme ve vodní lázni. |
4 | Před podáváním osolíme a posypeme zelenou petrželkou. |
Poznámka
Vodní lázeň: misky dáme do větší nádoby s vodou a vaříme. Vodu průběžně doléváme.
Játra dětem moc chutnají