Jednoduchý recept

Telecí bochánky s čekankou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8655

Ingredience

1 plátek Citrony
20 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
12 plátek Telecí svíčková
1 l Voda pitná
400 g Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 66 kcal
Kilojoule 275kJ
1% Sacharidy 4 g
7% Tuky 5 g
4% Sodík 72 mg
3% Bílkoviny 1 g

Telecí bochánky s čekankou postup přípravy receptu:

1

Čekankové listy vložíme do nádoby, přidáme plátek citronu, 10ml oleje a zalijeme vroucí vodou. Namáčíme cca 6min, poté slijeme a listy zprudka 6-8min orestujeme na rozpálené pánvi. Ochutíme solí a pepřem.

2

Na jednotlivé plátky telecího masa rozložíme asi 3/4 množství čekanky, každý srolujeme do tvaru bochánku a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem okraji listů dolů.

3

Potřeme olejem a pečeme cca 8-10min v troubě předehřáté na 180C.

4

Na každý talíř navrstvíme 3 kopečky zbylé čekanky, na ně rozdělíme telecí bochánky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept