Jednoduchý recept

Nákypy s ricottou a špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8656

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 927kJ
2% Sacharidy 6 g
23% Tuky 17 g
12% Sodík 234 mg
19% Bílkoviny 11 g

Nákypy s ricottou a špenátem postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy povaříme cca 2min ve vodě s troškou oleje a slijeme.

2

Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát a zprudka jej 2-3min orestujeme. Vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, muškátovým oříškem a necháme vychladnout.

3

100g ricotty promícháme s vejcem, osolíme a opepříme. 2 formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z jedné čtvrtiny je zaplníme ricottovou směsí, poté naneseme špenát a zakončíme opět vrstvou ricotty.

4

Pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C.

5

Hotové nákypy vyklopíme, rozkrojíme na čtyři plátky. Na talíře rozdělíme zelí nakrouhané na nudličky, doplníme vždy dvěma plátky nákypů a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept