Nákypy s ricottou a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákypy s ricottou a špenátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8656 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
160 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
80 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 183,7mg |
Draslík | 313,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákypy s ricottou a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy povaříme cca 2min ve vodě s troškou oleje a slijeme. |
2 | Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát a zprudka jej 2-3min orestujeme. Vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, muškátovým oříškem a necháme vychladnout. |
3 | 100g ricotty promícháme s vejcem, osolíme a opepříme. 2 formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z jedné čtvrtiny je zaplníme ricottovou směsí, poté naneseme špenát a zakončíme opět vrstvou ricotty. |
4 | Pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C. |
5 | Hotové nákypy vyklopíme, rozkrojíme na čtyři plátky. Na talíře rozdělíme zelí nakrouhané na nudličky, doplníme vždy dvěma plátky nákypů a podáváme. |