Recept

Bramborový nákyp s kotletami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 8657

Ingredience

750 g Brambory
1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
350 ml Hovězí vývar základní
100 g Hrášek mražený
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Pepř bílý
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Sůl
8 ks Vepřové kotlety
1 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 824 kcal
Kilojoule 3 448kJ
13% Sacharidy 45 g
59% Tuky 44 g
4864% Sodík 97 g
109% Bílkoviny 61 g

Bramborový nákyp s kotletami postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme je z pánve. Ve výpeku opečeme žampiony nakrájené na půlky, osolíme je a opepříme.

2

Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem nakrájené nadrobno na něm podusíme. Zaprášíme moukou, mírně opražíme, zředíme vývarem a smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.

3

Maso, brambory a hrášek navrstvíme do vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme, zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

4

Hotový nákyp podáváme posypaný sekanými čerstvými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept