Dýňové nákypy s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňové nákypy s ricottou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8658 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Čekanka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Dýně |
1 ks | Feferony |
70 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
120 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 94,8mg |
Draslík | 404,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Čekanka, Česnek, Cibule, Dýně, Feferony, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňové nákypy s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Dýňovou dužinu nakrájíme na klínky a cibuli nadrobno. |
2 | Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s bobkovým listem, přidáme dýni, podlijeme naběračkou vývaru, ochutíme hrubou solí a pepřem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje. Poté bobkový list vyjmeme a dýni rozmixujeme na hladké pyré. |
3 | Do vzniklé hmoty zapracujeme vejce, ricottu, přilijeme mléko, přidáme lžíci nastrouhaného parmazánu a ochutíme pepřem. |
4 | 6 obdélníkových formiček vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme dýňovou směsí, upěchujeme a uhladíme. |
5 | Pečeme v troubě předehřáté na 170C cca 20min. |
6 | Čekanku očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a krátce prohřejeme na rozpáleném oleji spolu se stroužkem česneku, špetkou soli a kouskem feferonky bez semínek. |
7 | Na talíře rozdělíme orestovanou čekanku, dýňový nákyp a podáváme. |
Musíme vyzkoušet