Pappardelle se zvěřinovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle se zvěřinovým ragú
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8660 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Celer řapíkatý |
40 g | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
10 ks | Jalovec |
40 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Skořice celá |
550 g | Srnčí plec |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Pappardelle |
300 ml | Víno červené |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 537,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 165,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Hřebíček, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice celá, Sůl, Sýr Parmezán, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Srnčí plec, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle se zvěřinovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kousky a rozsekáme v mixéru. |
2 | Mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a krátce cca 2-3min orestujeme v kastrolu na rozpáleném oleji. Přidáme maso a na prudkém ohni opékáme další 3min. |
3 | Přidáme nasekaná rajčata, zalijeme vínem a stejným množstvím vody. |
4 | Do pytlíčku z gázy vložíme skořici, jalovcové kuličky, hřebíček, celý pepř a bobkový list a přidáme k masu. Zakryjeme a vaříme na mírném ohni min. 3hodiny. Když je omáčka hotová, koření vyjmeme. |
5 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, promícháme se zvěřinovým ragú, posypeme parmazánem a podáváme. |