Slepice s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice s křenem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8664 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
4 polévková lžíce | Křen |
10 g | Med včelí |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Mrkev kořen |
7 ks | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
50 g | Pórek |
150 g | Sádlo škvařené |
800 g | Slepice |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
750 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 382,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hřebíček mletý, Křen, Med včelí, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slepice, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Pórek, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice s křenem postup přípravy receptu:
1 | Slepici rozdělíme na porce a uvaříme v osolené vodě s veškerou zeleninou a kořením. Poté slijeme a ponecháme pouze vývar. |
2 | Do kastrolku dáme sádlo, nadrobno nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Zalijeme za stálého míchání vývarem ze slepice, přidáme med a povaříme. |
3 | Nakonec přidáme křen smíchaný se smetanou a žloutky. Křen se nesmí vařit. |
4 | Porce slepice vložíme do omáčky a jemně prohřejeme. Podáváme s brambory. |