Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 8664
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

50 g Celer bulvový
50 g Cibule
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
4 polévková lžíce Křen
10 g Med včelí
30 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Mrkev kořen
7 ks Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
50 g Pórek
150 g Sádlo škvařené
800 g Slepice
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
750 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 985 kcal
Kilojoule 4 122kJ
17% Sacharidy 61 g
81% Tuky 61 g
11% Sodík 215 mg
106% Bílkoviny 59 g

Slepice s křenem postup přípravy receptu:

1

Slepici rozdělíme na porce a uvaříme v osolené vodě s veškerou zeleninou a kořením. Poté slijeme a ponecháme pouze vývar.

2

Do kastrolku dáme sádlo, nadrobno nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Zalijeme za stálého míchání vývarem ze slepice, přidáme med a povaříme.

3

Nakonec přidáme křen smíchaný se smetanou a žloutky. Křen se nesmí vařit.

4

Porce slepice vložíme do omáčky a jemně prohřejeme. Podáváme s brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept