Jednoduchý recept

Dušený bažant na hruškách a pomerančích

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8665
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kg Bažant obecný
1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
600 g Hrušky
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 724kJ
6% Sacharidy 23 g
70% Tuky 53 g
25% Sodík 492 mg
140% Bílkoviny 79 g

Dušený bažant na hruškách a pomerančích postup přípravy receptu:

1

Pomeranče oloupeme, odstraníme i bílou slupku, nakrájíme na plátky, šťávu zachytíme. Kůru nakrájíme na jemné proužky, poté 2x spaříme vroucí vodou a scedíme.

2

Oloupané hrušky nakrájíme na osminky a na troše rozpáleného oleje orestujeme spolu s bobkovým listem.

3

V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli, celer a slaninu nakrájené na kostičky. Na tento základ vložíme kuchyňsky upraveného bažanta a z každé strany 2-3min orestujeme.

4

Maso vyjmeme, do výpeku přidáme pomeranče a hrušky. (několik kousků odložíme do náplně).

5

Bažanta naplníme zbytkem hrušek promíchaných s hrstkou soli, ovážeme kuchyňským provázkem a vrátíme do kastrolu. Poklademe ho pomerančovou kůrou, podlijeme pomerančovou šťávou, vývarem, ochutíme solí a pepřem a na mírném ohni pod pokličkou dusíme alespoň 3hodiny.

6

Bažanta podáváme s dušenými hruškami a pomeranči.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept