Kuře zadělávané I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře zadělávané I
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8669 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 423,4mg |
Draslík | 870,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře zadělávané I postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře rozkrájíme na čtvrtky a osolíme. |
2 | Nakrájenou zeleninu s cibulí zpěníme na třetině másla, přidáme naporcované kuře, zalijeme je do roviny vodou a necháme dusit do měkka. Jakmile je kuře měkké, přendáme ho do kastrolu. Z mouky a zbylého másla uděláme světlou jíšku, vmícháme ji do šťávy z kuřete, necháme cca 10 minut povařit. Následně šťávu přecedíme na kuře, okořeníme muškátem a jemně nasekanou petrželovou natí a zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce. Pokrm prohřejeme, ovšem již nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil. |
3 | Dle chuti můžeme omáčku dochutit citrónovou kůrou a šťávou. |
4 | Jako přílohy podáváme vařenou rýži, květák, houskové knedlíčky nebo široké nudle. |