Jednoduchý recept

Kuře zadělávané I

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8669
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Kuře
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 ks Petržel - nať
1 ks Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,024 kcal
Kilojoule 4 284kJ
1% Sacharidy 5 g
97% Tuky 73 g
4860% Sodík 97 g
145% Bílkoviny 82 g

Kuře zadělávané I postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře rozkrájíme na čtvrtky a osolíme.

2

Nakrájenou zeleninu s cibulí zpěníme na třetině másla, přidáme naporcované kuře, zalijeme je do roviny vodou a necháme dusit do měkka. Jakmile je kuře měkké, přendáme ho do kastrolu. Z mouky a zbylého másla uděláme světlou jíšku, vmícháme ji do šťávy z kuřete, necháme cca 10 minut povařit. Následně šťávu přecedíme na kuře, okořeníme muškátem a jemně nasekanou petrželovou natí a zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce. Pokrm prohřejeme, ovšem již nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil.

3

Dle chuti můžeme omáčku dochutit citrónovou kůrou a šťávou.

4

Jako přílohy podáváme vařenou rýži, květák, houskové knedlíčky nebo široké nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept