Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 867
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao - prášek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
85 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
50 ml Sirup višňový
2 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Tuk
4 ks Vejce slepičí
500 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 845kJ
5% Sacharidy 18 g
9% Tuky 7 g
2% Sodík 42 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kakaová bublanina postup přípravy receptu:

1

Polovinu dávky cukru utřeme se žloutky, kakaem a citronovou kůrou do pěny. Druhou polovinu cukru zašleháme do tuhého sněhu ušlehaného z bílků, který přidáme k utřeným žloutkům. Lehce vmícháme mouku a na závěr vlahé rozpuštěné máslo.

2

Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Poklademe višněmi obalenými v mouce. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.

3

Vychladlou bublaninu pokropíme višňovým sirupem a pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept